Minitarte cu dovleac

Prepară într-o singură oră, cele mai bune minitarte cu dovleac, acest fruct delicios al toamnei.
Pentru 10 porţii ai nevoie de
Pentru aluat 1 cană făină 2 linguri lapte rece 120 g unt moale 1 ou 1 lingură zahăr 1 praf sare
500 g dovleac copt
100 ml smântână
1 linguriţă scorţişoară
3 ouă
5 linguri zahăr
miez de nucă
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul, praful de sare şi zahărul. Adaugi oul bătut şi laptele şi continui să frămânţi până când se omogenizează ingredientele. Aluatul obţinut îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la frigider pentru o oră. Pentru umplutură, mixezi dovleacul cu smântâna cu ouăle, adaugi scorţişoara şi zahărul şi continui să amesteci. Tapetezi 10 forme de minitarte, pui aluat, înţepi din loc în loc, le aşezi într-o tavă mare de aragaz şi le introduci la cuptorul încins pentru 10 minute. Pui câte 1-2 linguri de umplutură în fiecare tartă şi dai la cuptor pentru cel puţin o oră. În momentul servirii poţi decora cu jumătăţi de miez de nucă.