Minitarte cu prune

minitarte cu prune jpeg

Prunele sunt foarte bogate în potasiu iar acest lucru le recomandă pentru cei care suferă de afecţiuni ale inimii. Poţi folosi la această reţetă fie fructele fie gem de prune, ori fructe din compot. Recomandăm însă fructele crude.

Ingrediente (12 minitarte)

Pentru blat 300 g făină 150 g unt 2 ouă 1 praf de sare

500-600 g prune

50 g zahăr

1 esenţă de rom

1 plic gelatină

Cum se prepară

Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi un praf de sare până obţii un aluat elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Între timp, scoţi sâmburii de la prune, având grijă să rămână aproape întregi, şi le amesteci cu zahărul.

Întinzi aluatul şi îmbraci cu el forme de tartă cu diametrul de 10 cm. Pui hârtie de copt cu boabe de fasole în fie­care formă şi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Între timp, fierbi prunele cu siropul pe care şi l-au lăsat, cinci minute din momentul în care dau în clocot.

Adaugi gelatina şi esenţa de rom şi mai laşi pe foc cât se dizolvă gelatina. Scoţi tartele din forme, le aşezi pe un platou şi le umpli cu compoziţia de prune. Se servesc reci.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg