Minitarte cu prune

minitarte cu prune jpeg

Prunele sunt foarte bogate în potasiu iar acest lucru le recomandă pentru cei care suferă de afecţiuni ale inimii. Poţi folosi la această reţetă fie fructele fie gem de prune, ori fructe din compot. Recomandăm însă fructele crude.

Ingrediente (12 minitarte)

Pentru blat 300 g făină 150 g unt 2 ouă 1 praf de sare

500-600 g prune

50 g zahăr

1 esenţă de rom

1 plic gelatină

Cum se prepară

Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi un praf de sare până obţii un aluat elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Între timp, scoţi sâmburii de la prune, având grijă să rămână aproape întregi, şi le amesteci cu zahărul.

Întinzi aluatul şi îmbraci cu el forme de tartă cu diametrul de 10 cm. Pui hârtie de copt cu boabe de fasole în fie­care formă şi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Între timp, fierbi prunele cu siropul pe care şi l-au lăsat, cinci minute din momentul în care dau în clocot.

Adaugi gelatina şi esenţa de rom şi mai laşi pe foc cât se dizolvă gelatina. Scoţi tartele din forme, le aşezi pe un platou şi le umpli cu compoziţia de prune. Se servesc reci.