Minitarte cu roşii şi brânză

minitarte cu rosii si branza jpeg

Aperitiv perfect pentru orice ocazie aceste minitarte sunt absolut delicioase.

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 175 g unt 2 ouă 150 ml apă călduţă 1 linguriţă rasă sare

200 g şuncă

20 roşii cherry

200 g telemea de capră

50 g unt

1 legătură de pătrunjel verde pentru decor

Cum se prepară

Din ingredientele menţionate, se prepară un aluat omogen, elastic, care se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece circa 30 de minute. Se împarte aluatul în şase părţi egale, se întind şase foi subţiri, cu care se tapetează şase forme mici de tartă unse cu ulei. Se taie şunca fâşii, brânza se trece pe răzătoare şi se repartizează în părţi egale în tarte. Se mai adaugă 3-4 roşii cherry, întregi sau tăiate pe jumătate, şi câte un cubuleţ de unt. Se introduc tartele în cuptorul preîncălzit şi se coc circa 35 de minute. Se servesc calde, garnisite cu crenguţe de pătrunjel verde.