Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie

minitarte cu struguri si crema de vanilie jpeg

Desert gustos şi simplu, aceste minitarte cu struguri şi cremă de vanilie pot fi mâncate şi ca gustare la orele amiezii.

Ingrediente

Pentru tarte 250 g făină 150 g unt 80 g zahăr pudră 2-3 linguri apă rece 2 linguri cacao

Pentru umplutură

500 ml lapte

5 gălbenuşuri

100 g zahăr pudră

40 g făină

esenţă vanilie, după gust

Pentru decor

struguri

1 plic gelatină

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul rece şi cacaua. Când încep să se omogenizeze, încorporezi zahărul pudră şi apa, până când aluatul se leagă. Îl decupezi şi-l aşezi în forme. Dai formele la cuptor până devin uşor aurii tartele. Le scoţi din cuptor şi le laşi la răcorit.

Pentru cremă, pui laptele pe foc. Între timp, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi făina. Torni laptele peste gălbenuşuri, mixezi şi pui din nou crema în vasul în care a fost laptele. Amesteci, iar când începe să se îngroaşe adaugi esenţa de vanilie. Laşi la răcorit şi umpli tartele cu cremă. Aşezi deasupra boabe de struguri şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.