Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie

Desert gustos şi simplu, aceste minitarte cu struguri şi cremă de vanilie pot fi mâncate şi ca gustare la orele amiezii.
Ingrediente
Pentru tarte 250 g făină 150 g unt 80 g zahăr pudră 2-3 linguri apă rece 2 linguri cacao
Pentru umplutură
500 ml lapte
5 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
40 g făină
esenţă vanilie, după gust
Pentru decor
struguri
1 plic gelatină
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul rece şi cacaua. Când încep să se omogenizeze, încorporezi zahărul pudră şi apa, până când aluatul se leagă. Îl decupezi şi-l aşezi în forme. Dai formele la cuptor până devin uşor aurii tartele. Le scoţi din cuptor şi le laşi la răcorit.
Pentru cremă, pui laptele pe foc. Între timp, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi făina. Torni laptele peste gălbenuşuri, mixezi şi pui din nou crema în vasul în care a fost laptele. Amesteci, iar când începe să se îngroaşe adaugi esenţa de vanilie. Laşi la răcorit şi umpli tartele cu cremă. Aşezi deasupra boabe de struguri şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.