Mousse de lămâie. Cea mai simplă reţetă

Această simplă reţetă de mpusse de lămâie mă trimite cu gândul la zilele în care vrei să leneveşti, să te bucuri de o carte bună sau un film excelent şi să savurezi unul dintre cele mai gustoase şi mai uşor de preparat deserturi.
Mousse de lămâie. Cea mai simplă reţetă - Ingrediente (4-6 porţii)
1/2 cană unt, moale 1 cană zahăr 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/3 cană zeamă de lămâie 1 lingură coajă de lămâie, plus încă puţin 3/4 cană frişcă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
Mousse de lămâie. Cea mai simplă reţetă - Mod de preparare
Mixează untul cu zahărul. Cu mixerul pornit la minim, adaugă, pe rând, unul câte unul, ouăle şi gălbenuşurile. Apoi, adaugi zeama de lămâie şi coaja de lămâie (cea în plus o presari pe un şervet de hârtie pentru a se usca, apoi o poţi presăra peste frişcă, la sfârşit).
Torni această compoziţie într-o tigaie sau cratiţă se mărime medie şi laşi pe foc mediu amestecând din când în când până când devine omogenă. Dă focul puţin mai tare şi amestecă până când se mai îngroaşă compoziţia.
Închide focul şi lasă compoziţia să se răcească 5 minute. Trece tot printr-o sită fină sau un tifon pentru a elimina cocoloaşele, într-un vas termorezistent şi acoperă cu folie de plastic, pentru a evita formarea unui strat gros şi uscat deasupra. Lasă să se răcească 2 ore sau mai mult.
Bate frişca amestecată cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Încorporează cu grijă 2/3 din frişca bătută în compoziţia de lămâie. Ia cu lingura şi pune în vase de servit. Serveşti deasupra cu frişcă şi coaja de lămâie rămasă. Poţi lăsa la frigider cel mult 3 zile.
sursa: http://www.champagnefrosting.com/