Năut în sos de iaurt, reţetă vegetariană bogată în proteine

2 shutterstock 1400792960 jpg jpeg

Această reţetă conţine două ingrediente care sunt ambele bogate în proteine. Ardeiul iute este unul dintre cele mai bune alimente pentru a înlocui carnea în dietele vegetariene. De data aceasta, le vom combina cu iaurt natural care conferă textură cremoasă.

Ingrediente

  • O cană de năut fiert (220 g)
  • 1 ardei roşu în fâşii
  • 1 linguriţă seminţe de chimen (5 g)
  • 2 linguri coriandru tocat (30 g)
  • 1 lingură de ulei de măsline (16 g)
  • sare şi piper (după gust)
  • 1 căţel de  usturoi 

Ingrediente pentru sos

  • ½ cană de iaurt simplu (100 g)
  • 1 lingură coriandru tocat (15 g)
  • 1 lingură de sos de soia (15 ml)
  • Sare şi piper (după gust)

Mod de preparare

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă usturoiul şi ardeiul tăiat, seminţele de chiment şi sare. La scurt timp, adăugaţi năutul şi amestecaţi până când aromele se amestecă. Când năutul este fiert, opriţi focul

Pentru sos, luaţi un bol mic şi combinaţi cele patru ingrediente, iaurtul, coriandrul, sosul de soia şi condimentele, după gust. 

Adăugaţi sosul peste năutul preparat şi serviţi cald.

Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg