Negresă cu cafea şi rom

negresa cafea rom jpeg

Poţi pregăti o prăjitură pe gustul tău şi al familiei tale, iar aceasta poate fi chiar o negresă cu cafea şi rom.

Ingrediente pentru negresă cu cafea şi rom

300 g făină 5 ouă 300 g zahăr 200 g unt 150 ml lapte 4 linguri pudră de cacao 1,5 linguriţe cafea solubilă 2 linguri rom 2 pacheţele zahăr vanilat 1 praf de copt 1 praf de sare

Mod de preparare pentru negresă cu cafea şi rom

Se amestecă laptele cu zahărul, pudra de cacao şi cafeaua solubilă pe foc până dau în clocot. Se lasă compoziţia să fiarbă, la foc mic, până începe să se îngroaşe (ca o smântână subţire), apoi se ia deoparte şi se amestecă în continuare până rămâne călduţă.

Separat, se freacă untul tăiat bucăţele cu crema de cacao şi cafea, se adaugă pe rând gălbenuşurile, două linguri de rom, un praf de sare, apoi făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare cu zahărul vanilat.

Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 45-50 de minute. Negresa cu cafea şi rom se lasă să se răcorească, după care se taie felii şi se serveşte.