Negresă cu ciocolată neagră

stack2 jpeg

Negresa este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate deserturi din lume. Încearcă varianta fără făină, dar cu ciocolată neagră, care-i va oferi un gust mai intens.

Ai nevoie de

300 g unt

150 g ciocolată neagră

100 g ciocolată cu lapte

4 ouă

2 căni zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

½ cană cacao

½ lingură sare

Amestecă ciocolata ruptă bucăţi cu untul şi topeşte-le. Lasă să se răcească la temperatura camerei. Mixează ouăle cu zahărul până se topeşte, iar compoziţia îşi dublează volumul. Adaugă esenţa de vanilie şi ciocolata, amestecând mixând la o treaptă de viteză mai mică, până se încorporează. Pune cacaua şi sarea şi omogenizează. Pune compoziţia în tavă şi dă-o la cuptorul încălzit în prealabil, pentru 20-30 de minute, până se formează o crustă la suprafaţă.

Las-o să se răcească, după care dă negresa la frigider. Merge de minune cu un pahar de lapte cald.

Sursa foto http://yinandyolk.com

http://yinandyolk.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg