Negresă cu ciocolată neagră
Negresa este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate deserturi din lume. Încearcă varianta fără făină, dar cu ciocolată neagră, care-i va oferi un gust mai intens.
Ai nevoie de
300 g unt
150 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
4 ouă
2 căni zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
½ cană cacao
½ lingură sare
Amestecă ciocolata ruptă bucăţi cu untul şi topeşte-le. Lasă să se răcească la temperatura camerei. Mixează ouăle cu zahărul până se topeşte, iar compoziţia îşi dublează volumul. Adaugă esenţa de vanilie şi ciocolata, amestecând mixând la o treaptă de viteză mai mică, până se încorporează. Pune cacaua şi sarea şi omogenizează. Pune compoziţia în tavă şi dă-o la cuptorul încălzit în prealabil, pentru 20-30 de minute, până se formează o crustă la suprafaţă.
Las-o să se răcească, după care dă negresa la frigider. Merge de minune cu un pahar de lapte cald.
Sursa foto http://yinandyolk.com