Negresă cu cremă de brânză

Această negresă este nemaipomenit de gustoasă şi perfectă pentru momentele în care vrei să te bucuri de ceva dulce. Serveşte-o cu gem de căpşuni sau de zmeură.
De ce ai nevoie pentru negresă cu cremă de brânză
Pentru negresă
100 ml ulei
100 g cacao
200 g ciocolată neagră
100 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă cafea instant, opţional
Pentru glazură
150 g cremă de brânză
2 linguri ulei
2 linguri zahăr
1 ou
2 linguri gem de căpşuni
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară negresa
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci uleiul cu ciocolata şi cacaua, le aşezi pe foc şi amesteci până când se omogenizează. Dai deoparte, apoi laşi la răcorit. Mixezi ouăle cu zahărul, cafeaua şi esenţa de vanilie, apoi pui făina şi sarea şi încorporezi crema de ciocolată. Torni compoziţia în tavă şi o nivelezi.
Mixezi toate ingredientele pentru glazură, o pui peste prăjitură şi amesteci uşor cele două compoziţii cu o scobitoare.
Dai negresa la cuptor până când trece testul scobitorii.