Negresă cu gem de prune

negresa gem prune jpeg

Negresa se poate prepara în diverse feluri. Simplă sau umplută cu ceva. De data aceasta vă propunem o negresă cu gem de prune.

Ingrediente pentru negresă cu gem de prune

1 borcan gem de prune 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml apă minerală 1 lingură bicarbonat 500 g făină 4 linguri cacao 100 g nucă mărunţită 2 linguri esenţă de rom 1 lingură zeamă de lămâie

300 g zahăr pudră

apă

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru negresă cu gem de prune

Amesteci zahărul cu uleiul până se topeşte, după care torni apa minerală, esenţa de rom, cacaua, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, nuca şi gemul. Omogenizezi ingredientele,

după care încorporezi puţin câte puţin făina. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Nu deschide cuptorul în timpul coacerii, deoarece rişti să ţi se lase prăjitura.

Pentru glazură, combini într-un castron zahărul cu zeama de lămâie şi apă, atât cât să obţii o cremă maleabilă, care se întinde fără să curgă. După ce s-a răcit negresa cu gem de prune, întinzi glazura.