Negresă cu miere şi alune

negresa miere alune jpeg

Negresa este desertul la îndemână pentru toată lumea. Ca să o faci specială, aşa cum este această reţetă de negresă cu miere şi alune, trebuie să aibă câteva ingrediente adementitoare.

Ingrediente pentru negresă cu miere şi alune

180 g ciocolată neagră cu 70% cacao 100 g zahăr 100 g unt 2 linguri miere 2 ouă 200 g făină 100 g alune nesărate

Mod de preparare pentru negresă cu miere şi alune

Se topeşte ciocolata, într-un castron aşezat în bain-marie. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, ouăle, zahărul, mierea şi se freacă bine până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă făina proaspăt cernută şi alunele tăiate mai mărunt. Se amestecă totul foarte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se introduce în cuptorul bine încălzit şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. negresa cu miere şi alune se taie după răcire pătrate sau dreptunghiuri, direct în tavă.