Negresă cu nucă şi glazură de ciocolată

Negresa este una dintre acele prăjituri care se prepară foarte uşor şi rapid.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri gem de prune 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt
5-6 linguri de zahăr
2-3 linguri de cacao
1 lingură ulei
3-4 linguri de apă clocotită
150 g nuci pisate
Cum se prepară
Pentru aluat, cerni făina într-un vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerală, adaugi zahărul pudră, uleiul, gemul de prune şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.
Pentru glazură, amesteci cacaua cu zahărul pe baie de aburi, adaugi uleiul, apoi torni apa fierbinte şi amesteci continuu. O pregăteşti imediat după ce prăjitura s-a răcit bine, altfel rişti să se închege înainte de a o întinde.
La final, presari nucile pisate. Savureaz-o rece, alături de o cafea.