Negresă cu nucă şi glazură de ciocolată

negresa cu nuca si glazura de ciocolata jpeg

Negresa este una dintre acele prăjituri care se prepară foarte uşor şi rapid.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri gem de prune 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt

5-6 linguri de zahăr

2-3 linguri de cacao

1 lingură ulei

3-4 linguri de apă clocotită

150 g nuci pisate

Cum se prepară

Pentru aluat, cerni făina într-un vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerală, adaugi zahărul pudră, uleiul, gemul de prune şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.

Pentru glazură, amesteci cacaua cu zahărul pe baie de aburi, adaugi uleiul, apoi torni apa fierbinte şi amesteci continuu. O pregăteşti imediat după ce prăjitura s-a răcit bine, altfel rişti să se închege înainte de a o întinde.

La final, presari nucile pisate. Savureaz-o rece, alături de o cafea.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg