Negresă cu nuci (de post)

negresa nuci post shutterstock 30574912 jpeg

Poţi prepara oricând un desert de post care să fie pe gustul celo dragi ţie. Azi vă prezentăm negresa cu nuci de post.

Ingrediente

300 g zahăr 100 g ulei 600 g făină 3 linguri pudră cacao 300 ml apă 4 linguri gem acrişor 100 g miez nucă coajă rasă lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 linguriţă zeamă lămâie 1 linguriţă bicarbonat 50 g zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un castron mare freci zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat,

gemul de caise

sau de vişine şi 300 ml de

apă.

Când compoziţia s-a omogenizat, adaugi, „în ploaie“, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până obţii un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.

Negresa cu nuci de post se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata. Tai negresa cu nuci în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

Negresa cu nuci

Prajitura de post

Prajitura de post

Prajitura cu nuci

Prajitura cu nuci

Negresa cu pere

Negresa cu pere

sursa foto: Shutterstock