Negresă cu nuci (de post)

Poţi prepara oricând un desert de post care să fie pe gustul celo dragi ţie. Azi vă prezentăm negresa cu nuci de post.
Ingrediente
300 g zahăr 100 g ulei 600 g făină 3 linguri pudră cacao 300 ml apă 4 linguri gem acrişor 100 g miez nucă coajă rasă lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 linguriţă zeamă lămâie 1 linguriţă bicarbonat 50 g zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un castron mare freci zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat,
sau de vişine şi 300 ml de
apă.
Când compoziţia s-a omogenizat, adaugi, „în ploaie“, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până obţii un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.
Negresa cu nuci de post se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata. Tai negresa cu nuci în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.
sursa foto: Shutterstock