Negresă pentru Crăciun

Deşi este o prăjitură care poate fi preparată pe tot parcursul anului, dacă îi adaugi câteva detalii arată minunat şi pe masa pentru Crăciun.
De ce ai nevoie pentru negresă pentru Crăciun
200 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
150 g zahăr brun
150 ml ulei
2 linguri apă
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g fulgi de ciocolată
9 căpşuni
150 ml frişcă
Cum se prepară negresă pentru Crăciun
Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Amestecă făina, sarea şi praful de copt. Mixează zahărul, ouăle şi uleiul timp de două minute, după care pune apa şi esenţa de vanilie. Încorporează făina, iar după ce s-a omogenizat, ciocolata topită. Toarnă compoziţia în tavă şi ţine negresa la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, taie prăjitura în nouă părţi egale şi orneaz-o cu căpşuni şi frişcă.
Sursa foto http://www.ohsweetbasil.com