Negresă pentru Crăciun

negresa jpeg

Deşi este o prăjitură care poate fi preparată pe tot parcursul anului, dacă îi adaugi câteva detalii arată minunat şi pe masa pentru Crăciun.

De ce ai nevoie pentru negresă pentru Crăciun

200 g făină

1 praf de sare

1 linguriţă praf de copt

2 ouă

150 g zahăr brun

150 ml ulei

2 linguri apă

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 g fulgi de ciocolată

9 căpşuni

150 ml frişcă

Cum se prepară negresă pentru Crăciun

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Amestecă făina, sarea şi praful de copt. Mixează zahărul, ouăle şi uleiul timp de două minute, după care pune apa şi esenţa de vanilie. Încorporează făina, iar după ce s-a omogenizat, ciocolata topită. Toarnă compoziţia în tavă şi ţine negresa la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, taie prăjitura în nouă părţi egale şi orneaz-o cu căpşuni şi frişcă.

Sursa foto http://www.ohsweetbasil.com