Novac la cuptor pe pat de legume

peste la cuptor cu sos de smantana jpeg

Acest fel de mâncare bifează toate caracteristicile unei cine perfecte. Este uşor de preparat, are puţine calorii, iar ingredientele sunt sănătoase. Deci, te-am convins să prepari novac la cuptor cu legume?

De ce ai nevoie pentru novac la cuptor cu legume

1 novac

4 cartofi

2 ardei

1 dovlecel

2 cepe

2-3 roşii

200 ml vin alb

5-6 căţei de usturoi

4-5 linguri ulei

1 lămâie

sare

piper

Cum se prepară novac la cuptor cu legume

Cureţi peştele, îl crestezi din loc în loc, îl condimentezi cu sare şi piper după gust şi-l împănezi cu căţeii de usturoi tăiaţi. Cureţi legumele, le tai felii şi le aşezi într-o tavă. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Pui peştele peste legume, torni vinul şi uleiul, stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, acoperi tava cu o hârtie de copt şi dai la cuptor 20-25 de minute. Îndepărtezi folia şi mai ţii tava până legumele şi peştele sunt gata.