Nuci umplute cu cremă de ciocolată

nuci umplute jpeg

De mică am fost fascinată de nucile umplute cu cremă de ciocolată şi nu am scăpat de acest „viciu“ nici acum, adult fiind. E un desert delicios, preparat foarte uşor şi gata de ronţăit la orice oră şi pentru orice ocazie. E adorat atât de copii cât şi de adulţi, care, uneori, pot renunţa chiar la o prăjitură pentru o nucă umplută cu cremă de ciocolată.

Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Ingrediente (25 bucăţi)

Pentru aluatul de nuci 1 cană unt la temperatura camerei 1 cană zahăr 2 linguriţe amoniac stins în oţet 3 ouă 900 g făină

1 pachet margarină

1 cană zahăr

8 ouă

2 linguri cacao

esenţă de rom sau de coniac

zahăr pudră

Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi o cocă omogenă, care nu se mai lipeşte de mâini. Formezi biluţe din cocă şi le aşezi în forma de nuci, care a fost încinsă pe flacără în prealabil. Laşi pe foc, întorcând şi pe cealaltă parte, până devin aurii.

Într-o cratiţă, pui margarina, zahărul, ouăle şi cacaua. Aşezi pe foc şi laşi până se leagă crema. Opreşti focul şi adaugi esenţa de rom. Laşi crema să se răcească. Umpli jumătăţile de nuci cu cremă şi uneşti câte două, formând o nucă. Tăvăleşti nucile umplute cu cremă de ciocolată prin zahăr pudră şi le serveşti după câteva ore.