Ochiuri româneşti în sos de roşii şi brânză feta

ochiuri romanesti in sos de tomate si branza feta jpeg

Unii le ştiu sub denumirea de ouă poşate, alţii de ochiuri româneşti. Indiferent cum alegi să le spui, încearcă această reţetă cu sos de tomate şi brânză feta pentru un mic dejun săţios, alături de întreaga familie.

De ce ai nevoie pentru a pregăti ochiuri româneşti în sos de tomate şi brânză feta

30 ml ulei

1 ceapă, tăiată bucăţele

4 căţei de usturoi, tăiat mărunt

2 ardei graşi

400 g năut sau fasole albă

boia, după gust

cimbru, după gust

700 g conservă roşii decojite

sare, după gust

piper, după gust

100 g brânză feta

8 ouă

pătrunjel, după gust

coriandru, după gust

lipii calde, opţional

Cum pregăteşti ochiurile româneşti în sos de tomate şi brânză feta

Încălzeşti cuptorul la 220 de grade. Încingi puţin uleiul, la temperatură medie, într-o tigaie. Adaugi ceapa, usturoiul şi ardeiul gras tocat mărunt şi laşi pe foc aproximativ 8 minute. Combini cu năutul, boia şi cimbrul şi amesteci încă 2 minute. Pui apoi în tigaie roşiile decojite zdrobite şi sucul de la ele. Reduci temperatura şi amesteci încă 15 minute, până când se îngroaşă sosul uşor. Condimentezi cu sare şi piper. Presari brânză feta uniform peste conţinut.

Spargi ouăle pe rând în sosul de tomate, la distanţă potrivită. Dai la cuptor 5-8 minute, astfel încât gălbenuşul să rămână moale. Asezonezi cu pătrunjel şi coriandru, după gust. Serveşti cu lipie caldă, dacă doreşti.

Sursa http://www.bonappetit.com