Omletă cu sparanghel
Dacă te-ai plictisit de omleta clasică îţi recomandăm această reţetă cu sparanghel.
Ingrediente
100 g sparanghel
4 ouă
3 linguri telemea rasă sau parmezan ras
1 lingură
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Speli sparanghelul sub jet de apă, îi rupi partea dură și lemnoasă dinspre codiță, îl tai și îl sotezi 3-4 minute în ulei încins, cu sare și piper după gust. Îl scoți și îl lași deoparte.
Bați ouăle cu sare și piper, după gust, adaugi brânza sau parmezanul, dar păstrezi o lingură pentru decor, amesteci ușor și le răstorni în uleiul în care ai sotat sparanghelul. Pui un capac gătești omleta până când se rumenește ușor pe margini, apoi o întorci și o mai lași aproximativ un minut și o răstorni pe o farfurie.
Îndoi omleta, pui la mijloc sparanghelul, o presari cu brânza păstrată și servești.