Omletă cu sparanghel

omleta cu sparanghel jpg

Dacă te-ai plictisit de omleta clasică îţi recomandăm această reţetă cu sparanghel.

Ingrediente

100 g sparanghel

4 ouă

3 linguri telemea rasă sau parmezan ras

1 lingură

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Speli sparanghelul sub jet de apă, îi rupi partea dură și lemnoasă dinspre codiță, îl tai și îl sotezi 3-4 minute în ulei încins, cu sare și piper după gust. Îl scoți și îl lași deoparte.

Bați ouăle cu sare și piper, după gust, adaugi brânza sau parmezanul, dar păstrezi o lingură pentru decor, amesteci ușor și le răstorni în uleiul în care ai sotat sparanghelul. Pui un capac gătești omleta până când se rumenește ușor pe margini, apoi o întorci și o mai lași aproximativ un minut și o răstorni pe o farfurie.

Îndoi omleta, pui la mijloc sparanghelul, o presari cu brânza păstrată și servești.