Omletă umplută cu spanac şi brânză

omleta jpeg

Spanacul din această perioadă este foare fraged, numai bun să fie folosit în preparate de sezon, cum este şi această omletă.

De ce ai nevoie pentru omletă umplută cu spanac şi brânză

3 ouă

50 ml lapte

sare

piper

50 g spanac

100 g brânză telemea

afine, opţional

1 lingură unt

Cum se prepară omleta cu spanac şi brânză

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu laptele, sare şi piper, după gust. Încorporezi treptat albuşurile. Topeşti o lingură de unt în tigaie şi pui compoziţia. O laşi 1-2 minute, apoi aşezi pe jumătate din suprafaţa ei brânza rasă şi frunzele de spanac spălate. Cu o spatulă, împătureşti uşor omleta şi o laşi până când se topeşte brânza.

O scoţi şi o serveşti, dacă vrei, cu afine.

Sursa https://myrecipereviews.com

https://myrecipereviews.com