Orez brun cu ciuperci şi legume

Orezul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din lume. Diferenţa între orezul brun şi cel alb nu este dată doar de culoare, ci şi de substanţele nutritive pe care le conţin. Orezul alb este mai sărac în substanţe nutritive şi nu este la fel de hrănitor, deoarece prin prelucare şi-a pierdut o parte din proprietăţi. Orezul brun intră în categoria cerealelor integrale, are mai multe fibre şi mai multe substanţe nutritive, precum calciu, magneziu, zinc şi potasiu. În cazul orezului alb, cantitatea acestor substanţe se reduce la jumătate. Află cum se prepară orez brun cu ciuperci şi legume.
De ce ai nevoie pentru orez brun cu ciuperci şi legume
200 g orez brun
1 dovlecel
200 g ciuperci
1 ardei gras
2 roşii
2 cepe
2 linguri ulei
sare
piper
Cum se prepară orez brun cu ciuperci şi legume
Cureţi legumele şi le toci, roşiile le descojeşti în prealabil. Căleşti ceapa în ulei, iar când devine arămie pui restul legumelor şi ţii să fiarbă 5 minute. Adaugi orezul şi trei căni de apă. Acoperi şi laşi să clocotească până se înmoaie orezul, iar apa a scăzut. Cu 5 minute înainte să stingi focul asezonezi orezul cu sare şi piper după gust.