Orez cremos cu dovlecei

E cam ultima strigare la dovlecei proaspeţi, din grădini, aşa că vă invită să profiteţi de ei şi să preparaţi cea mai bună reţetă de orez cremos cu dovlecei. Îl poţi mânca aşa, ca atare, eventual la cină, sau însoţit de o bucată de carne (deşi, credem noi, ar trebui consumat fără alte gusturi, pentru că este absolut delicios).
Orez cremos cu dovlecei - Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 1 cană orez cu bobul lung 2 căni supă de pui 2 linguri unt 2 dovlecei daţi prin răzătoare 1 cană cheddar răzuită 1/2 linguriţă pudră de usturoi sare piper puţin lapte (opţional)
Orez cremos cu dovlecei - Mod de preparare
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie de mărime medie, la flacără medie. Adaugă orezul şi amestecă încontinuu şi lasă-l pe foc până începe să devină gălbui. Toarnă supa de pui, lasă să fiarbă, apoi dă focul mai încet şi acoperă cu un capac.
Lasă 15-20 de minute pe foc sau până este tot lichidul absorbit. Dă la o parte de pe foc şi adaugă untul, dovleceii raşi, cheddarul şi usturoiul. Amestecă până se omogenizează. Acoperă şi lasă deoparte 5 minute. Amestecă din nou şi adaugă sare şi piper, după gust şi puţin lapte, dacă vrei, pentru a mai subţia textura.
sursa: http://www.bunsinmyoven.com/