Orez cu carne de curcan
Dificultate mică 5 porţii Preparare: 45’
Ingrediente:
750 g piept de curcan
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 ceapă mare
200 g orez
350 g mazăre
150 g măsline verzi cu gogoşar
1 cană supă de pui
boia
2 frunze de dafin
unt
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi ardeii graşi şi ceapa şi le speli. Tai carnea de curcan, o speli şi o laşi la scurs. Într-o tigaie de teflon, în puţin unt, prăjeşti pieptul de curcan cu boia, sare şi piper, după gust. Când este gata îl laşi deoparte şi pui legumele, le căleşti puţin şi pui din nou carnea.
Torni supa de pui, adaugi orezul, mazărea, măslinele tăiate feliuţe, frunzele de dafin, mai potiveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă toate ingredientele ca să se combine aromele şi să scadă lichidul. Serveşti mîncarea caldă.