Orez cu dovleac (de post)

orez dovleac shutterstock 93021082 jpeg

Acest orez cu dovleac de post este o reţetă specifică bucătăriei ruseşti, orezul cu dovleac poate fi preparată uşor şi în bucătăria românească. O să fii uimit când vei constata cât de uşor de gătit este!

Ingrediente

300 g dovleac de plăcintă 200 g orez 1 ceapă 4 linguri de ulei sare piper parmezan sau caşcaval pentru servit (dacă nu ţii post)

dovleac de plăcintă

Mod de preparare

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Se scurg, şi jumătate din ele se fac piure.

Separat, se curăţă ceapa, se căleşte în ulei, se adaugă dovleacul cubuleţe şi se lasă câteva minute pe foc. Se toarnă piureul de dovleac, patru căni de apă şi se lasă să dea în clocot. Se pune orezul spălat, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă şi se dă acest orez cu dovleac de post la cuptor pentru 30 de minute. Acest orez cu dovleac de post se poate servi cu parmezan sau caşcaval ras.

orez cu dovleac

Budinca delicioasa cu orez

Budinca delicioasa cu orez

Sarmale cu orez si morcovi

Sarmale cu orez si morcovi

Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

sursa foto: Shutterstock