Orez cu dovleac (de post)

Acest orez cu dovleac de post este o reţetă specifică bucătăriei ruseşti, orezul cu dovleac poate fi preparată uşor şi în bucătăria românească. O să fii uimit când vei constata cât de uşor de gătit este!
Ingrediente
300 g dovleac de plăcintă 200 g orez 1 ceapă 4 linguri de ulei sare piper parmezan sau caşcaval pentru servit (dacă nu ţii post)
Mod de preparare
Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Se scurg, şi jumătate din ele se fac piure.
Separat, se curăţă ceapa, se căleşte în ulei, se adaugă dovleacul cubuleţe şi se lasă câteva minute pe foc. Se toarnă piureul de dovleac, patru căni de apă şi se lasă să dea în clocot. Se pune orezul spălat, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă şi se dă acest orez cu dovleac de post la cuptor pentru 30 de minute. Acest orez cu dovleac de post se poate servi cu parmezan sau caşcaval ras.
sursa foto: Shutterstock