Orez cu dovlecei, reţeta rapidă
O reţetă uşoară şi rapidă pentru o garnitură sănătoasă şi gustoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari orez cu dovlecei
2 linguri de unt
3 căţei de usturoi, tocat
500 ml supă de zarzavaturi
250 g orez
2 dovlecei, tăiaţi bucăţele
250 g brânză rasă
sare şi piper negru, după gust
prepari orez cu dovlecei
Topeşti untul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugi usturoiul şi amesteci frecvent, timp de 1-2 minute. Apoi adaugi supa de zarzavaturi şi orezul, până dă în clocot. Acoperi, faci focul mic şi laşi să fiarbă până când orezul a fiert complet, circa 15-20 minute. Iei de pe foc şi adaugi dovleceii şi brânza; asezonezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi şi laşi până când brânza s-a topit, circa 3-5 minute. Serveşti imediat.
Sursa: https://www.yummly.com