Orez cu lapte şi scorţişoară

Mai ţii minte câte de bun era desertul copilăriei, orez cu lapte şi scorţişoară? De ce nu l-ai prepara din nou?
De ce ai nevoie pentru orez cu lapte şi scorţişoară
1 l lapte
110 g orez
125 g zahăr
1 baton scorţişoară
coaja de la 1 lămâie
coaja de la ½ de portocală
praf de scorţişoară
Cum se prepară lapte cu orez şi scorţişoară
Combini laptele cu batonul de scorţişoară, coaja de la lămâie şi portocală şi-l pui pe foc, până când începe să clocotească. Ai grijă ca atunci când razi coaja să nu iei şi partea albă a fructelor, deoarece este amară. Când laptele clocoteşte, adaugi orezul spălat în mai multe ape. Dai focul mic şi acoperi vasul cu un capac. După 20 de minute pui zahărul şi mai ţii pe foc 1-2 minute, până când acesta se dizolvă. Scoţi batonul şi serveşti laptele cu orez cald, cu scorţişoară presărată pe deasupra.
Sursa foto http://www.olequerecetas.com