Orez cu praz

orez cu praz jpeg

Prasorizo, sau orez cu praz după o reţetă grecească, ca garnitură sau cină uşoară.

De ce ai nevoie ca să prepari orez cu praz:

1 lingură ulei

1/2 ceapă tăiată felii subţiri

3 căţei de usturoi tocaţi

cepe verzi

fir de praz

şi apoi

150 g orez alb cu bobul lung

750 ml supă de legume

lingură

linguri păt

2 linguri de muguri de pin sau alte seminţe

sare

piper negru

Cum prepari orez cu praz:

Încălzeşti ulei într-o tigaie mare sau wok, adaugi ceapa, usturoiul, cepele verzi şi prazul. Căleşti la foc mediu-mic circa 5 minute, până când se înmoaie legumele. Adaugi orezul şi mai căleşti încă 2-3 minute. Apoi, adaugi supa de legume şi oregano. Amesteci bine, şi laşi să fiarbă uşor la foc mic, amestecând din când în când. Orezul va absorbi supa.

Verifică dacă orezul a fiert complet, mai adaugă puţină apă dacă nu e încă gata, şi mai fierbe câteva minute. Când orezul a fiert şi a absorbit tot lichidul, adaugă pătrunjel verde şi muguri de pin sau alte seminţe, şi asezonează după gust.

Sursa: http://www.amuse-your-bouche.com

http://www.amuse-your-bouche.com