Orez cu pui si broccoli

Healthy lunch: rice with broccoli, chicken, garlic and cheese close up in a baking dish on a table  horizontal jpeg

Orez cu pui si broccoli

Un preparat sănătos, dar cu mult gust. Îl poţi face de seara pentru prânzul de la muncă, dar îl poţi folosi şi ca garnitură la o bucată de carne, dacă găteşti doar orezul cu broccoli.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 200 g orez
  • 600 ml apă
  • 500 g broccoli
  •  sare
  •  piper
  • ulei
  • 100 g caşcaval ras

Orez cu pui si broccoli

Tai bucăţele pieptul de pui, le presari cu sare şi cu piper, după gust şi le aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.

Torni 200 ml de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C până se înmoaie carnea. Speli orezul în mai multe ape şi-l răstorni în tava cu carne. Torni în tavă restul de apă, o acoperi din nou şi o mai dai la cuptor 10 minute.

Între timp, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când apa fierbe, adaugi bucheţelele de broccoli. Le fierbi 3 minute, apoi le scurgi.

Îndepărtezi folia şi mai laşi orezul să fiarbă alte 5 minute. După ce orezul este gata, adaugi bucheţelele de broccoli şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor alte 5 minute.