Orez cu spanac

Ingrediente orez cu spanac:
1 kg spanac 1 pahar vin alb 500 ml apă în care a fiert spanacul 150 g unt 1 ceapă 325 g orez 125 g brânză de vaci 25 g parmezan sare piper
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli în multe ape şi îl opăreşti în apă cu sare. Îl laşi să se scurgă bine, apoi îl toci. Amesteci ½ l apă în care a fiert spanacul cu vinul. Pui jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi căleşti ceapa până devine sticloasă. Adaugi orezul bine spălat şi scurs şi torni puţin câte puţin din zeama de spanac cu vin, amestecând continuu, să nu se prindă. Laşi să fiarbă aproximativ 20 minute.
Adaugi spanacul, restul de unt, brânza de vaci, condimentezi cu sare şi piper şi serveşti mâncarea de orez cu spanac decorată cu parmezan tăiat cu cuţitul de curăţat cartofi.