Orez cu turmeric şi lămâie, cea mai bună garnitură pe care trebuie să o încerci

Vrei o garnitură rapidă, pentru preparatele pe bază de carne? Încearcă o porţie de orez cu turmeric şi lămâie. Orezul auriu este plin de savoare, mai ales că este făcut cu seminţe de muştar şi puţină lămâie. Foloseşte orez brun fiert, quinoa sau cuşcuş, pentru a adapta reţeta nevoilor tale. Vei descoperi o garnitură simplă, din bucătăria indiană.
Orez cu turmeric şi lămâie - Ingrediente (2 porţii)
400-500 g orez fiert în prealabil 1 lingură ulei (cu punct mare de ardere) ½ linguriţă seminţe de muştar (de preferat, muştar negru) 2-3 linguri de arahide sau nuci caju, opţional ½ - ¾ linguriţă turmeric pudră 1/3 linguriţă fulgi de ardei iute 2 linguri zeamă de lămâie coriandru sau pătrunjel, pentru ornat
Orez cu turmeric şi lămâie - Mod de preparare
Fierbi orezul, îl amesteci (ca să ia aer şi să devină pufos) şi îl dai deoparte. Dacă este fiert din timp şi s-a răcit, îl laşi la temperatura camerei.
Încălzeşti uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins bine, adaugi seminţele de muştar şi le laşi să se spargă. Dacă încep să sfârâie imediat, uleiul este gata. Adaugi turmericul (pui mai mult, dacă vrei) şi fulgii de ardei iute şi amesteci. Reduci flacăra la foc mediu spre mic. În acest punct, poţi să adaugi arahidele sau nucile caju prăjite (dacă vrei, pui ambele ingrediente) şi le amesteci cu restul ingredientelor.
Adaugi un strop de apă pentru a reduce temperatura din tigaie, apoi adaugi zeama de lămâie. Pui orezul fiert şi îl încorporezi. Pui sare, după gust, dacă în timp ce ai fiert orezul nu l-ai sărat deloc. Rumeneşti totul 2 minute. Guşti şi mai pui sare şi zeamă de lămâie, dacă vrei. Acoperi şi iei tigaia de pe foc. Laşi orezul să se îmbibe cu toate aromele, aproximativ 2 minute, înainte de a-l servi. Decorezi cu pătrunjel sau coriandru, după gust.
Sursa + foto: www.veganricha.com
Beneficiile uimitoare ale apei cu turmeric
Beneficiile uimitoare ale apei cu turmeric
10 idei pentru a găti turmericul ca-n India
10 idei pentru a găti turmericul ca-n India