Ouă Benedict

oua benedict jpeg

Pentru micul dejun de mâine sau duminică dimineaţă avem această reţetă de ouă Benedict pentru voi.

Ingrediente

2 chifle 4 ouă 4 felii de bacon fripte 2 linguri oţet sare 500 ml apă

3 gălbenuşuri

1 linguriţă zeamă de lămâie

200 g unt

sare, după gust

Mod de preparare

Tai chiflele în două, apoi le frigi şi le dai deoparte. Pui apa la fiert cu oţetul şi cu praful de sare. Laşi să clocotească, reduci focul şi spargi câte un ou într-o ceşcuţă. Amesteci în apă şi dai drumul primului ou. Laşi 3-4 minute, până se încheagă, apoi îl scoţi. Repeţi operaţiunea cu celelalte ouă. Pentru sos, topeşti untul şi îl laşi la răcit. Baţi gălbenuşurile, apoi le aşezi pe baie de aburi. Ai grijă ca apa care clocoteşte să nu atingă fundul vasului în care ai gălbenuşurile. Torni untul, în fir subţire, şi amesteci continuu ca să nu se taie. Când obţii un sos de consistenţa maionezei dai vasul deoparte şi încorporezi zeama de lămâie, apoi sarea. Pui câte o lingură de sos pe fiecare chiflă în parte, apoi aşezi baconul, oul şi încă o lingură de sos.