Ouă ochiuri în sos de tomate
![oua in sos de tomate jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-3/3367f3eb-f8ca-493b-ad29-c900ebd8570b/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ideale pentru micul dejun sau prânz, ouăle ochiuri în sos de tomate sunt pur şi simplu delicioase.
Ingrediente
5-6 roşii descojite, tăiate cubuleţe 1 mână de roşii cherry, tăiate pe jumătate cimbru proaspăt, după gust 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 5 ouă pătrunjel sau busuioc tocat, după gust ardei iute, opţional pâine prăjită, pentru servire sare piper
Mod de preparare – Ouă ochiuri în sos de tomate
Într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul în puţin ulei, 5-10 minute. Amesteci cu roşiile şi pasta de tomate încă 8-10 minute. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust.
Creezi pe rând spaţii în sos în care spargi ouăle. Ţii pe foc 1-2 minute, în funcţie de preferinţe. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Serveşti cu pătrunjel, ardei iute şi pâine prăjită.