Pâine cu dovleac şi ciocolată

paine cu dovleac si ciocolata jpeg

Fie că o alegi în loc de mic dejun, ca şi gustare uşoară sau un desert pe care îl serveşti invitaţilor la masă, pâinea cu dovleac şi ciocolată este foarte gustoasă şi simplu de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pâine cu dovleac şi ciocolată

250 g făină

5 g praf de copt

scorţişoară, după gust

sare, după gust

5 ouă, bătute

280 ml ulei vegetal

430 g dovleac copt

400 g zahăr

85 g praf budincă de vanilie

175 g fulgi sau chipsuri de ciocolată

Cum pregăteşti pâinea cu dovleac şi ciocolată

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Într-un bol amesteci făina, praful de copt, scorţişoara şi sare, după gust. Într-un alt vas, mixezi ouăle, uleiul şi dovleacul, tăiat bucăţele. Adaugi zahărul şi praful de budincă, până se încorporează bine.

Torni treptat făina peste compoziţia cu dovleac. Presari peste fulgii de ciocolată. Pui amestecul în două tăvi speciale. Dai la cuptor 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://deliciouslysprinkled.com