Pâine cu rozmarin

Această plantă aromată nu merge de minune doar cu friptura sau preparatele din cartofi. Pâinea cu rozmarin este o delicatesă pe care trebuie să o încerci.
De ce ai nevoie pentru pâine cu rozmarin
1 kg făină
1 pachet drojdie uscată
2 linguriţe sare
2-3 crenguţe de rozmarin tocate
apă caldă
Cum se prepară pâinea cu rozmarin
Mixează drojdia cu 2-3 linguri de făină şi 1 lingură de apă. Lasă maiaua la crescut 10-15 minute. Cerne restul de făină într-un vas, adaugă maiaua, sarea şi apă şi începe să frămânţi. Adaugă rozmarinul şi apă puţin câte puţin până obţii un aluat care nu se prinde de mâini. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Împarte aluatul în jumătate şi dă pâinilor o formă rotundă. Pune-le într-o tavă unsă cu ulei şi dă-le la cuptor la foc mediu până se rumenesc.
Sursa foto http://www.engrainedblog.com