Pâine cu sos de roşii

paine jpeg

Culoarea acestui sortiment de pâine cu sos de roşii îi va îmbia pe toţi să o încerce. Este delicioasă unsă cu unt sau folosită pentru a prepara sandvişuri delicioase.

De ce ai nevoie pentru pâine cu sos de roşii

2 linguriţe drojdie uscată

2 linguriţe zahăr

100 ml apă caldă

2 linguri ulei

2 linguri lapte

1 ou

150 ml suc de roşii

800 g făină

1 praf de sare

ierburi proaspete tocate, opţional

Cum se prepară pâine cu suc de roşii

Combini apa cu zahărul, presari drojdia, amesteci şi laşi totul să se odihnească 10-15 minute. Adaugi oul, laptele, uleiul şi pasta de tomate şi omogenizezi. Încorporezi făina amestecată cu sarea şi ierburile tocate şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Acoperi vasul cu o folie şi laşi aluatul să crească aproximativ 40 de minute.

Împarţi aluatul în jumătate, îi dai forma unor pâini, pe care le aşezi în tăvi tapetate. Laşi pâinile să crească în formă, apoi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumenesc uşor.

Sursa http://highlandsranchfoodie.com

http://highlandsranchfoodie.com