Pâine dulce cu unt şi migdale
E atât de bună încât o vei mânca goală, dar este la fel de bună şi cu unt şi dulceaţa preferată.
De ce ai nevoie pentru pâine dulce cu unt şi migdale
500 g făină
90 g zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
200 ml lapte de migdale
2 ouă
1 gălbenuş, pentru uns
120 g unt
fulgi de migdale
Cum se prepară pâinea dulce cu unt şi migdale
Ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Amesteci făina cu zahărul, drojdia şi sarea. Baţi ouăle cu laptele călduţ şi-l torni peste făină, frământând până când obţii un aluat omogen. Încorporezi treptat untul la temperatura camerei şi-l frămânţi până când aluatul este uşor lipicios. Îl laşi să crească 45 de minute, apoi îl împarţi în trei bucăţi egale.
Le întinzi sub forma unor sfori şi le împleteşti. Aşezi pâinea într-o tavă tapetetă, o ungi cu gălbenuşul bătut şi o ţii la cuptor până se rumeneşte. Presari fulgii de migdale zdrobiţi.