Pâine ţărănească
Îţi mai aduci aminte cu câtă nerăbdare aşteptai să scoată bunica din cuptor pâinea ţărănească rumenă? Acum o poţi prepara chiar la tine acasă!
Ai nevoie de
Pentru maia
80 g făină
80 ml apă
30 g drojdie
Pentru pâine
1 kg făină
750 ml apă călduţă
20 g sare
Amestecă toate ingredientele pentru maia şi las-o să crească câteva ore. Frământă într-un vas făina cu 700 de ml de apă şi maiaua. Lasă aluatul de pâine să se odihnească 30 de minute, după care adaugă sarea şi încă 50 de ml de apă şi mai frământă pentru 3 minute. Lasă coca să crească 1-2 ore. Împarte aluatul de pâine în două şi aşază-l în tăvi de cuptor. Mai lasă-l în tavă încă 30 de minute, după care dă la cuptor până se rumeneşte pâinea ţărănească.
Sursa foto http://hungryshots.blogspot.be
http://hungryshots.blogspot.be
Citeşte si:
Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara
Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara