Palmieri cu nucă şi scorţişoară

Delicioşi şi rapid de preparat, aceşti palmieri pot deveni prietenii familiei tale, atunci când rămâi în pană de idei pentru „ceva dulce“.
Dificultate mică Preparare 50' 20 bucăţi
Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj
200 g nuci mărunţite
3 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 ou
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Amesteci nucile mărunţite cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi aluatul decongelat pe masa presărată cu zahăr şi-l ungi cu oul bătut. Pui compoziţia de nuci, apoi rulezi aluatul şi apeşi
până devine plat. Tai fâşii de 1 cm şi le modelezi până obţii palmieri mici. Îi pui într-o tavă, unsă în prealabil, pe care o dai la frigider 20 de minute.
Între timp, încălzeşti cuptorul şi ulterior coci prăjiturile aproximativ 10 minute.
sursa foto: Profimedia