Panna cotta cu rubarbă coaptă. Reţetă fără zahăr

panna cotta cu rubarba coapta jpeg

Un de sert absolut delicios, uşor şi sănătos.

Ingrediente (6 pahare) 1 l frişcă 400 ml lapte esenţă de vanilie, după gust 30 g gelatină granule 5 tije rubarbă ½ lămâie, opţional îndulcitor, după gust

Mod de preparare

Cureţi, speli şi tai tijele de rubarbă, le aşezi într-o tavă, presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie şi dai tava la cuptorul încins până când se înmoaie. Laşi la răcit.

Pentru panna cotta, aşezi pe foc frişca amestecată cu laptele şi îndulcitor şi o ţii 2 minute. Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în lapte, pui esenţă şi amesteci câteva minute. Torni în pahare cremă până la jumătate, aşezi câteva tije coapte de rubarbă şi completezi cu cremă, apoi le dai la rece cel puţin 4 ore.