Pappardele de casă

Despre pappardele se spune că se numără printre cele mai gustoase paste. Pot fi servite cu sos alb, ciuperci sau cu orice alt sos doreşti.
De ce ai nevoie pentru pappardele de casă
200 g făină şi 2 linguri
5 linguri griş
3 ouă
3 gălbenuşuri
Cum se prepară pappardele de casă
Amesteci făina cu grişul. Baţi ouăle cu gălbenuşurile până se omogenizează. Încorporezi treptat ouăle peste făină, frământând până se omogenizează, iar aluatul nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie şi-l ţii la temperatura camerei 30 de minute. Împarţi aluatul în trei bucăţi egale. Întinnzi fiecare bucată de aluat cât mai subţire. O împarţi în jumătate şi o rulezi. Tai fiecare jumătate de ruladă în bucăţi de aproximativ 1 cm, le derulezi şi le dai prin cele două linguri de făină. Laşi pappardelele la uscat puţin. Dacă le fierbi proaspetele sunt gata în maxim 3 minute, decât clocoteşte apa.