Pappardele de casă

paste de casa jpeg

Despre pappardele se spune că se numără printre cele mai gustoase paste. Pot fi servite cu sos alb, ciuperci sau cu orice alt sos doreşti.

De ce ai nevoie pentru pappardele de casă

200 g făină şi 2 linguri

5 linguri griş

3 ouă

3 gălbenuşuri

Cum se prepară pappardele de casă

Amesteci făina cu grişul. Baţi ouăle cu gălbenuşurile până se omogenizează. Încorporezi treptat ouăle peste făină, frământând până se omogenizează, iar aluatul nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie şi-l ţii la temperatura camerei 30 de minute. Împarţi aluatul în trei bucăţi egale. Întinnzi fiecare bucată de aluat cât mai subţire. O împarţi în jumătate şi o rulezi. Tai fiecare jumătate de ruladă în bucăţi de aproximativ 1 cm, le derulezi şi le dai prin cele două linguri de făină. Laşi pappardelele la uscat puţin. Dacă le fierbi proaspetele sunt gata în maxim 3 minute, decât clocoteşte apa.