Parfait de ciocolată albă

Cu bucăţi de negresă amăruie, acest parfait de ciocolată albă este un deliciu pentru un desert special.
De ce ai nevoie pentru parfait de ciocolată albă
Pentru cremă
280 g ciocolată albă
200 g frişcă
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru negresă
10 linguri unt
200 g zahăr
4 linguri cacao
sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
100 g făină
150 g fulgi de ciocolată
Cum se prepară parfait de ciocolată albă
Pentru cremă, amesteci ciocoalata cu 100 g frişcă şi o aşezi pe baie de aburi, până se omogenizează. O laşi la răcorit.
Dai drumul la cuptor şi tapetezi. Combini untul cu zahărul, cacaua şi sarea. Le aşezi pe baie de aburi şi amesteci până se omogenizează şi dai deoparte. Adaugi vanilia şi ouăle, unul câte unul, fulgii de ciocolată şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
După ce s-a răcorit, o tai bucăţi şi o aşezi în pahare, alternativ cu crema de ciocolată. Decorezi pe deasupra cu restul de frişcă bătută.
Sursa foto: http://zagleft.com/