Pastă de somon afumat cu cremă de brânză

Această pastă este delicioasă, cremoasă și foarte simplu de pregătit. Este perfectă pentru tartine, crackers sau umpluturi pentru aperitive elegante.

pasta de somon cu crema de branza jpg

Ingrediente

200 g somon afumat

300 g cremă de brânză

zeama și coaja de la 1 lămâie netratată

1 fir ceapă verde

piper alb, după gust

100 g icre de somon

pâine prăjită, pentru servit

Mod de preparare

Pui peștele într-un blender și îl mixezi 60 de secunde, adaugi crema de brânză, coaja și zeama de lămâie, piper alb și continui să mixezi până când obții o pastă fină. O răstorni într-un bol și amesteci în ea ceapa tăiată fin, apoi o dai la frigider.

Înainte de a o servi, prăjești câteva felii de pâine, le tai după imaginație, întinzi pe prima felie pastă de pește, o acoperi cu o altă felie peste care așezi icre de somon, după gust.