Pastă de somon afumat cu cremă de brânză
Această pastă este delicioasă, cremoasă și foarte simplu de pregătit. Este perfectă pentru tartine, crackers sau umpluturi pentru aperitive elegante.
Ingrediente
200 g somon afumat
300 g cremă de brânză
zeama și coaja de la 1 lămâie netratată
1 fir ceapă verde
piper alb, după gust
100 g icre de somon
pâine prăjită, pentru servit
Mod de preparare
Pui peștele într-un blender și îl mixezi 60 de secunde, adaugi crema de brânză, coaja și zeama de lămâie, piper alb și continui să mixezi până când obții o pastă fină. O răstorni într-un bol și amesteci în ea ceapa tăiată fin, apoi o dai la frigider.
Înainte de a o servi, prăjești câteva felii de pâine, le tai după imaginație, întinzi pe prima felie pastă de pește, o acoperi cu o altă felie peste care așezi icre de somon, după gust.