Paste caprese
Când te grăbeşti şi trebuie să-ţi hrăneşti consistent familia, pastele sunt o soluţie ideală. Iată reţeta pentru caprese.
De ce ai nevoie ca să prepari paste caprese:
1/2 cană ceapă tocată
1 lingură ulei
2 1/2 căni paste
200 g roşii prunişoare, tăiate jumătăţi
5 frunze de busuioc verde
2 linguriţe usturoi tocat
2 1/2 căni apă
sare
piper negru măcinat
225 g mozzarella tăiată cuburi
2 linguri oţet balsamic
frunze de busuioc tocate, pentru ornat
Cum prepari paste caprese:
Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa şi o căleşti până se înmoaie. Pui pastele cu apă, roşiile tăiate, frunzele de busuioc, usturoiul, sare şi piper, amesteci ca să se combine şi laşi să dea un clocot, apoi continui fierberea la foc mediu, amestecand des, până când pastele au fiert, iar lichidul s-a redus, circa 10 minute. Adaugi deasupra cuburile de mozarella şi acoperi ca brânza să se topească. Stropeşti cu oţet balsamic şi ornezi cu busuioc.