Paste cu bacon şi ciuperci

Când ai poftă de paste încearcă această reţetă cu bacon şi ciuperci, extrem de gustoasă, pe care o vei păstra cu siguranţă printre preferatele tale.
De ce ai nevoie pentru a pregăti paste cu bacon şi ciuperci
220 g paste
4 fasii bacon
220 g ciuperci
½ ceapă
120 ml vin alb (sau supă de legume)
120 ml lapte
3-4 căţei de usturoi, pisat
parmezan, după gust
15 g cimbru
sare, după gust
piper, după gust
Cum prepari pastele cu bacon şi ciuperci
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Înainte să le strecori, păstreazi o cană din apa în care au fiert. Căleşti la foc mediu ciupercile, până capată o culoare maronie. În aceeaşi tigaie găteşti fâşiile de bacon până când acestea devin crocante. Dai deoparte dar laşi grăsimea rămasă de la ele.
Pui în tigaie ceapa la foc mic timp de 5 minute. Adaugi ciupercile pentru încă 2 minute. Combini cu usturoiul şi vinul şi mai găteşti 4-5 minute, sau până se rumenesc uşor. La final torni laptele,apoi completezi cu cimbrul, baconul şi parmezanul şi amesteci până se formează un sos. Îl pui peste paste, iar dacă este prea gros îl tai cu puţină apă rămasă de la paste. Serveşti imediat.