Paste cu bacon şi ciuperci

Paste cu bacon si ciuperci jpeg

Când ai poftă de paste încearcă această reţetă cu bacon şi ciuperci, extrem de gustoasă, pe care o vei păstra cu siguranţă printre preferatele tale.

De ce ai nevoie pentru a pregăti paste cu bacon şi ciuperci

220 g paste

4 fasii bacon

220 g ciuperci

½ ceapă

120 ml vin alb (sau supă de legume)

120 ml lapte

3-4 căţei de usturoi, pisat

parmezan, după gust

15 g cimbru

sare, după gust

piper, după gust

Cum prepari pastele cu bacon şi ciuperci

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Înainte să le strecori, păstreazi o cană din apa în care au fiert. Căleşti la foc mediu ciupercile, până capată o culoare maronie. În aceeaşi tigaie găteşti fâşiile de bacon până când acestea devin crocante. Dai deoparte dar laşi grăsimea rămasă de la ele.

Pui în tigaie ceapa la foc mic timp de 5 minute. Adaugi ciupercile pentru încă 2 minute. Combini cu usturoiul şi vinul şi mai găteşti 4-5 minute, sau până se rumenesc uşor. La final torni laptele,apoi completezi cu cimbrul, baconul şi parmezanul şi amesteci până se formează un sos. Îl pui peste paste, iar dacă este prea gros îl tai cu puţină apă rămasă de la paste. Serveşti imediat.

Sursa http://www.foxandbriar.com

http://www.foxandbriar.com