Paste cu fructe de mare

Vrei o seară deosebită? Mai mult, vrei o seară cu specific italienesc? Nimic mai simplu.
Ingrediente
1 pachet spaghete 300 g creveţi congelaţi 3 linguri pastă de tomate 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 100-150 ml vin alb sare piper chilli
Pui apa la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, laşi să fiarbă 8-10 minute, după care le strecori.
Pui uleiul la încins într-o tigaie şi căleşti puţin usturoiul zdrobit uşor cu lama cuţitului. Adaugi peste usturoi pasta de tomate, pui puţină apă şi vinul dat în fiert în prealabil şi laşi 10 minute să fiarbă. Pui creveţii decongelaţi în prealabil şi clătiţi în apă rece.
Laşi să fiarbă sosul 5 minute şi condimentezi cu sare, piper şi chilli, după gust. Pui pastele peste sos şi amesteci. Înainte să serveşti, le presari cu pătrunjel verde tocat.
sursa foto: Shutterstock