Paste italiene cu pui

paste italiene cu pui jpeg

Pastele sunt o alegere excelentă atunci când vrei să prepari ceva bun şi foarte rapid. Pastele sunt foarte săţioase şi gustoase, apreciate peste tot în lume, în special Italia. Poate de aceea pastele italiene, cele din grâu dur, care se fierb repede şi îşi păstrează forma, sunt mult mai căutate.

V-am pregătit pentru astăzi o reţetă pe cât de simplă, pe atât de rapidă de paste italiene cu pui. O masă foarte delicioasă, ce nu conţine grăsimi şi care va fi preferată de toată familia. Această reţetă se face cu sos de roşii, dar cine doreşte să facă un sos alb, trebuie să ştie că se potriveşte la fel de bine. Carnea de pui este la fel de bună cu ambele sosuri. Sosul de roşii este foarte gustos, mai ales dacă se aleg roşii mai dulci.

Ingrediente  Paste italiene cu pui:

  • 1 piept de pui tăiat cuburi
  • 300 de grame de paste italiene
  • 500 de grame de roşii cuburi
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • Condimente din bucătăria italiană, gen busuioc
  • Ardei iute
  • Sare
  • Apă
  • Parmezan

Mod de preparare Paste italiene cu pui:

Se prepară mai întâi sosul. Se pune o tigaie la foc mediu, peste se adaugă uleiul de măsline. Se pune ceapa la călit pentru două minute, apoi se adaugă şi usturoiul tocat foarte mărunt. Se lasă un 1 minut şi se pun ardeiul iute tăiat sau pudra de ardei iute, condimentele italiene şi sare.

Se amestecă bine şi se lasă la călit în continuare încă 3-4 minute. După aceea se pune şi pieptul de pui tăiat bucăţi. Se pot folosi şi pulpe de pui. Carnea de pui se lasă la călit alături de legume până se albeşte pe toate părţile.

La final, se pun roşiile tăiate cuburi, se amestecă cu puiul şi se lasă la fiert. Se lasă la fiert până ce sosul începe să se închege bine. Apoi, se adaugă un pic de apă şi se mai lasă pe foc 15-20 de minute, să se îngroaşe bine.

Cât timp fierbe sosul, se fac pastele italiene. Se lasă apă la fiert, când e gata să dea în clocot se pune sare şi apoi pastele. Acestea se adaugă în oală în aşa fel încât să formeze la mijloc un evantai. Se lasă la fiert între 8 şi 10 minute. Cine doreşte ca pastele să fie mai moi, poate fierbe mai mult de 10 minute, după gusturile sale.

Sosul ar trebui să fie închegat deja, aşa că se adaugă pătrunjelul verde, se mai potriveşte de sare şi alte ierburi aromate preferate şi se stinge focul. Se lasă la odihnit timp de 2 minute şi se adaugă peste sos pastele. Se lasă aşa în tigaie timp de 10 minute, să se întrepătrundă aromele în paste.

Pastele se servesc calde, ornate cu pătrunjel verde şi parmezan ras. Poftă bună!