Paste napoletane cu ton

salata cu ton si paste jpeg

Cui nu-i plac pastele? Mai ales vara, când ai la îndemână ingrediente proaspete/ Aşadar ec mai aştepţi pentru a prepara paste napoletane cu ton?

De ce ai nevoie pentru paste napoletane cu ton

250 g paste

1 ceapă

4-5 căţei de usturoi

1 kg roşii

2 linguri ulei de măsline

busuioc proaspăt

1 conservă de ton bucăţi în suc propriu

Sare

Piper

Oregano

Cum se prepară paste napoletane cu ton

Toci ceapa şi o căleşti în ulei alături de căţeii de usturoi descojiţi întregi. După 1-2 minute iei usturoiul din tigaie şi pui în loc roşiile descojite şi tocate. Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le scurgi. După ce s-au înmuiat roşiile şi s-a evaporat zeama, pui tonul scurs şi condimente după gust. Mai laşi 1 minut pe foc şi adaugi pastele, amesteci, iar la final pui frunzele de busuioc tocate.