Paste quatro formaggi cu somon

1 59804 original jpg jpeg

Cine adoră mâncărurile rafinate şi foarte uşor de făcut, vă propunem o reţetă de paste quatro formagii cu somon, excelente şi delicioase. Nu trebuie să mergi la restaurant pentru a degusta ceva senzaţional, ci trebuie să ai o reţetă bună, chef de treabă în bucătărie şi toate ingredientele necesare.

Ingrediente Paste quatro formaggi cu somon:

  • 400 g paste penne
  • 300 g somon
  • 200 g brânză gorgonzola
  • 150 g mozzarella
  • 130 g brânză brie
  • 150 g parmegiano
  • 200 g smântână de gătit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare Paste quatro formaggi cu somon:

Înainte de a trece la reţetă, este bine să ştiţi că felurile de brânză pot fi la alegere, poate vă place mai mult brânza albastră sau alt soi de brânză, aşadar aveţi libertate în alegerea brânzeturilor. Se pot încerca în timp toate soiurile de brânză preferate, sigur veţi ajunge la o variantă perfectă.

Pastele se pun într-un vas mare plin cu apă clocotită, un praf de sare şi 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă pastele, se lasă la fiert şi când sunt gata se trec printr-un jet scurt de apă rece.

Până fierb pastele, brânzeturile se taie cuburi cât mai mici, ca să se topească mai uşor. Se păstrează cam 30-40 de grame de gorgonzola pentru a se pune la final. Între timp se pune la fiert somonul tăiat, timp de 20 de minute maxim.

Smântâna se pune într-o oală la foc potrivit. Se adaugă brânzeturile tăiate cuburi şi se amestecă mereu să nu se prindă. Cine doreşte un sos mai cremos şi mai bogat mai poate adăuga 100 ml de smântână.

Se lasă focul mic şi se amestecă continuu, se pun apoi 100 de grame de parmezan şi se amestecă în continuare. Pastele bine scurse se pun într-un vas termorezistent şi peste ele se toarnă sosul, se presară parmezan în ploaie şi gorgonzola pusă deoparte. Se bagă la cuptor la foc mare pentru câteva minute. Când sunt gata se servesc calde cu somonul presărat direct în farfurie. Poftă bună!