Pasteis de nata: reţeta portugheză

3 shutterstock 1647166555 jpg jpeg

Pasteis de nata şi pasteis de Belem (tarte cu foitaj şi cremă de ou) sau ovos moles sunt câteva dintre deserturile tradiţionale portugheze.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj (800 g)

Pentru cremă 6 gălbenuşuri 500 gml smântână lichidă (30% grăsime) 240 g zahăr 30 g amidon scorţişoară, pentru ornat

Mod de preparare

Pentru cremă, amesteci amidonul cu 50 ml smântână rece. Torni restul de smântână, adaugi zahărul, iar la sfârşit adaugi gălbenuşurile bătute. Scoţi aluatul din frigider, îl decongelezi şi decupezi cu un inel sau o cană cercuri cu diametrul de 6-7 cm. Pui aluatul în miniforme de tarte, le bagi la frigider 5 minute, după care le dai la cuptor 10 minute. Le scoţi, le umpli cu cremă şi le introduci în cuptor până se rumenesc. Opţional, poţi presăra, după ce s-au răcorit, puţină pudră de scorţişoară.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg