Pateuri cu carne de curcan

Pentru startul unei mese festive, aceste pateuri cu carne de curcan sunt aperitivul perfect.
Ingrediente
1 aluat-foitaj 500 g carne curcan 1 ceapă 1 lingură smântână 2 ouă verdeaţă 1 lingură ulei sare piper
Mod de preparare
Laşi foitajul să se dezgheţe în frigider. Tai ceapa mărunt şi treci carnea de curcan prin maşina de tocat. Le căleşti cu puţin ulei şi condimente, până când scade zeama lăsată şi carnea prinde puţină culoare. Dai deoparte, adaugi un ou, verdeaţa, smântână, sare şi piper şi omogenizezi compoziţia.
Încingi cuptorul. Tai aluatul în pătrate şi pe fiecare pui câte o linguriţă din compoziţia de carne. Aduci colţurile la mijlocul pătratului, le prinzi ca să nu se dezlipească şi ungi cu ou fiecare pateu format.
Aşezi pateurile într-o tavă tapetată, apoi le laşi la copt până se rumenesc, aproximativ 20-25 de minute. Se servesc calde.