Penne crocante cu spanac şi parmezan, la cuptor

Spanacul oferă un gust special pastelor, iar atunci când alegi să prepari o reţetă cu bacon, felii de roşii şi parmezan, rezultatul nu are cum să fie decât unul delicios.
Ingrediente
450 g penne
ulei
sare, după gust
piper, după gust
2-4 felii bacon
30 g pesmet
230 g smântână
150 g brânză cheddar, rasă
100 g parmezan, ras
700 g spanac
1 roşie
cimbru, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un bol, amesteci baconul tăiat bucăţele, pesmetul şi cimbrul.
Într-un alt vas, combini pennele, smântâna, brânza cheddar, parmezanul, sare, piper şi spanacul mărunţit. Aşezi amestecul în tavă. Pui deasupra felii de roşie, apoi presari baconul cu pesmet şi extra parmezan, dacă doreşti. Dai la cuptor 18-20 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.delish.com